Nytt jobb

Ny ordförande i Nobia

Kökskoncernen Nobia byter styrelseordförande. Hans Eckerström, med en bakgrund på Nordic Capital, föreslås ta över ordförandeklubban efter avgående Tomas Billing.

Uppdaterad 2018-01-24
Publicerad 2018-01-24

Tomas Billing, som har varit styrelseledamot och ordförande i Nobia sedan 2015, har avböjt omval. Bolagets valberedning föreslår nu nyval av Hans Eckerström som även föreslås som styrelsens ordförande.

Hans Eckerström har en långvarig bakgrund i riskkapitalbranschen. Åren 2001–2015 var han  anställd och partner på riskkapitalbolaget NC Advisory, rådgivare till Nordic Capitals fonder. Han är idag styrelseledamot i Thule Group och i Nordstjernan, samt ordförande i Profoto.

Eckerströms engagemang som delägare och ordförande i Profoto har Realtid.se tidigare skrivit om.

– Vi är mycket glada över att kunna föreslå Hans Eckerström som ny styrelseordförande i Nobia. Hans har ett starkt track record när det gäller värdeskapande, en mångsidig och skicklig affärsman med strategisk höjd. Vidare har han en gedigen erfarenhet från konsumentnära industri och konsumentprodukter, inte minst från framgångssagan Thule, vilket kommer att bidra till Nobias utveckling och fokus inom detta område, säger Viveca Ax:son Johnson, ordförande i valberedningen, i en skriftlig kommentar.

Enligt valberedningens förslag föreslås övriga ledamöter i Nobias styrelse väljas om.

Tomas Billing som lämnar ordförandeposten är vd för Nordstjernan och styrelseordförande i NCC.

Platsannonser

Logga in