Nytt jobb

Ny MP på Hammarskiöld vill inspirera

Sandra Hein Kaznova tar snart över stafettpinnen när hon tillträder som managing partner på advokatfirman Hammarskiöld. Hon ersätter Erik Fahlgren som ska fokusera på klientarbetet, främst inom privat M&A. "Jag vill verka för en ökad jämställdhet och mångfald i branschen" säger Sandra Hein Kaznova till Realtid.

Uppdaterad 2017-07-03
Publicerad 2017-07-03

Sandra Hein Kaznova har arbetat på Hammarskiöld & Co sedan 2003 och blev delägare 2014. Hon arbetar framför allt inom tvistlösning, men även med frågor kring compliance och bolagsstyrning.
 
Hur reagerade du när du fick beskedet att du föreslogs till ny managing partner?

–  Det är ett väldigt fint förtroende. Advokatbranschen är i stor förändring, så jag är glad över att jag får chansen att vara med och leda firman in i framtiden och inspirera våra medarbetare till att vara med och skapa en fortsatt positiv utveckling, säger Sandra Hein Kaznova till Realtid.se.

Vilka mål har du?

– Mina mål är att Hammarskiöld & Co ska ha de nöjdaste klienterna och medarbetarna. Mycket av arbetet kommer att handla om att fortsätta utveckla de processer som vi har påbörjat, vilka syftar till att förbättra vårt arbetssätt och stärka vårt erbjudande. En stor framtidsfråga är digitaliseringen så den frågan kommer jag att arbeta aktivt med. En annan utmaning för hela branschen är att hitta och behålla talangerna. Många unga jurister har andra värderingar idag än förr så utmaningen ligger i att möta dem. Jag vill också verka för en ökad jämställdhet och mångfald i branschen. Det är inte en rättvisefråga för mig utan en fråga om konkurrenskraft. Blandade grupper presterar bättre och uppskattas av klienterna.

Tror du att byråerna kommer rekrytera färre jurister när allt mer digitaliseras?

– Med en fortsatt hög efterfrågan på advokattjänster kommer byråerna att fortsätta rekrytera. Digitaliseringen kommer ytterligare att minska det standardiserade arbetet, men det som klienterna efterfrågar är framförallt specialistkompetens och erfarenhet, vilket passar oss bra. Det ställer också högre krav på utbildning och kompetensutveckling av yngre jurister. Vi har därför dragit igång flera projekt, tillsammans  med  våra biträdande jurister, för att ligga i framkant och kunna t erbjuda våra biträdande jurister den utveckling som de efterfrågar.

Vilka rättsområden kommer ni att satsa på?

–  Under senare tid har vi sett en ökad efterfrågan på framförallt compliance, konkurrensrätt och tvistlösning. Vi går även bra inom capital markets och M&A. Jag tror att vi kommer att växa inom våra fokusområden, men vårt mål är inte att bli den största byrån utan vi vill vara det bästa valet för klienterna.

Erik Fahlgren som frånträder positionen som Managing Partner kommer även fortsättningsvis att ingå i firmans ledningsgrupp och ytterligare kunna fokusera på klientarbetet främst inom privat M&A.

Sandra Hein Kaznova tillträder sin nya roll den 1 juli 2017.

Platsannonser