Finans Nyhet

Ny ledning för tredje AP-fonden

Publicerad

Kerstin Hessius har utsett en ny ledningsgrupp för tredje AP-fonden. Fonden förvaltar i dagsläget 152 miljarder av svenska folkets pensionskapital.

Kerstin Hessius var tidigare chef för Stockholmsbörsen, men hoppade av när erbjudandet om vd-posten på AP3 kom. Nu har hon utsett en ny ledningsgrupp.

– Gruppen består av en kombination av tidigare AP3-medarbetare och ett par nya rekryteringar. Det ger kontinuitet samtidigt som organisationen tillförs ny kompetens, säger Kerstin Hessius i ett pressmeddelande.

Helt ny på fonden är Kerim Kaskal, kapitalförvaltningschef. Kerim Kaskal kommer närmast från Brummer & Partners där han var en av grundarna till hedgefonden Nektar. Ny är också informationschef Christina Kusoffsky Hillesöy som kommer från en plats som informationschef på Trygghetsrådet.

Annons

I övrigt fylls posterna av gamla AP3-anställda. Bland annat utsågs Lars Orest, som till ränte- och valutachef i maj 2004. Pernilla Klein, tidigare fondens informationschef, har utsetts till chef för ägarstyrning.

Realtid.se

Annons