Finans Nyhet

Ny klass på Eurostar

Publicerad

För att tillfredsställa sina affärsresenärer väljer nu Eurostar att reservera en ny klass åt dem. Från och med i dag reser de inte tillsammans med de turister som valt första klass

Första klass, den så kallade Business Premier, är reserverad för affärsresenärer och en ny klass, Leisure Select, för fritidsresenärer. Utöver dessa finns även de tidigare andra klass-vagnarna som ingår i klassen som kallas Standard.

För Eurostar, där affärsresenärer utgör 45 procent av alla passagerare, är den nya klassen ett resultat av en enkätundersökning.

– Våra undersökningar visade oss att affärsresenärerna ville vara separerade, vi har svarat på deras efterfrågan, säger en talesman för Eurostar till franska Le Figaro.

Annons

För resenärerna i Leisure Select sker inga förändringar utan de får tillgång till samma tjänster som i den tidigare första klass.

Affärsresenärerna däremot får några nya fördelar jämfört med tidigare. Incheckningen behöver nu endast ske tio minuter innan avgång, jämfört med 30 tidigare. De blir även serverade frukost på tåget samt har möjligheten att via sin bokning beställa en taxi som väntar vid ankomsten.

Priset för en biljett i Första klass är dock mer än dubbelt så dyr som en i Leisure Select. 459 Euro får en affärsresenär betala för en tur- och returbiljett jämfört med 190 Euro för en fritidsresenär. En biljett i Standard-vagnen kostar 70 Euro.

Annons
Annons