Tomas Flodén.
Tomas Flodén.
Nytt jobb

Ny kapitalförvaltningschef på AMF

Tomas Flodén har utsetts till ny chef för AMFs kapitalförvaltning. Tomas Floden är idag stabschef och vice vd på AMF.

Publicerad 2019-03-06

Tomas Flodén har tidigare bland annat arbetat som stabschef och chefekonom på Finansinspektion. Han är nationalekonom med inriktning mot finansiell ekonomi i grunden, och har tidigare även arbetat på Riksbanken.

–Jag är väldigt glad över att Tomas Flodén har tackat ja till det nya uppdraget som chef för AMFs kapitalförvaltning. Tomas är en duktig chef och lagbyggare, med en i det närmaste unik kunskap om branschens utmaningar och möjligheter. Han har en djup förståelse för AMFs strategi och uppdrag, och han har under lång tid varit involverad i AMFs ägarstyrning. Jag är övertygad om att Tomas är rätt person för att fortsätta utveckla vår kapitalförvaltning, och skapa ännu bättre möjligheter för våra duktiga förvaltare att leverera en konkurrenskraftig avkastning till våra fyra miljoner sparare, säger Johan Sidenmark, vd AMF.

– Jag är stolt över förtroendet att få leda AMFs kapitalförvaltning, med dess erkänt duktiga och framgångsrika förvaltare. Jag har på en strategisk nivå varit engagerad i att stärka AMFs förmåga att leverera en stark långsiktig avkastning under många år, och ser fram emot att få engagera mig helhjärtat i det viktiga arbetet, säger Tomas Flodén, tillträdande kapitalförvaltningschef AMF.

Tomas Flodén tillträder tjänsten som kapitalförvaltningschef under april 2019.

 

Platsannonser