Annons

Annons

Ny investeringsdirektör på Kinnevik

Lars-Åke Norling börjar på Kinnevik som investeringschef och sektoransvarig för teknik, medier och telekom.

Lars-Åke Norling har mer än 20 års erfarenhet från ledningspositioner i teknik, medier och telekom-sektorn (TMT) i Norden och på utvecklingsmarknader. 

Han har senast varit vd på Total Access Communications (dtac) i Thailand där han genomfört en digital transformation och varit ledande i att vända den finansiella utvecklingen. Han har även varit executive vice president för utvecklade marknader i Asien på Telenor, vd på Digi Telecommunications Malaysia och vd på Telenor Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad att Lars-Åke kommer ansluta till Kinnevik som Investment Director och leda investeringarna inom Kinneviks kärnsektor TMT. Kinneviks portföljbolag inom TMT kommer kunna dra nytta av Lars-Åkes ingående förståelse av hur kundernas engagemang driver branschens lönsamhet, både i Sverige och på tillväxtmarknader. Med sin passion för att bygga digitala varumärken genom att fokusera på innovation, förväntar jag mig också att Lars-Åke kommer bidra till värdeskapandet i vår portfölj som helhet, säger Kinneviks vd Georgi Ganev i en kommentar.

Annons

Annons

Norling tillträder den nya tjänsten på Kinnevik den 1 september.

I början på mars blev det klart att Kinnevik också rekryterat Andreas Bernström, styrelseordförande i betaltjänstbolaget Trustly, till en tjänst som investment director.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons