Bank

"Ny hemsida och gott börshumör lockar"

Avanza ökar antalet kunder. Under april fick nätbanken 12 600 nya användare, totalt har man 883 300 kunder.

Uppdaterad 2019-05-03
Publicerad 2019-05-03

Nettoinflödet till Avanza uppgick under april till 2 320 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1 080 miljoner kronor vid motsvarande period förra året.

Ökningen under april var 46 procent jämfört med mars månad.

Antalet courtagegenererande affärer uppgick under april till 71 800, vilket var en ökning med 9 procent jämfört med mars månad då 66 100 courtagegenererande affärer genomfördes.

– Vi hade en mycket stark kundtillväxt under april, vilket är glädjande. Vi ser ofta en högre tillväxt när vi lanserar nya produkter, som vår nya tillväxtmarknadsfond Avanza Emerging Markets i slutet av mars, säger Rikard Josefson till Realtid.

– Jag tror också att vår nya startsida varit en bidragande faktor, och gör att fler känner att Avanza är för dem. Enkelhet generellt är viktigt för många kunder.

Han tror även att den starka utvecklingen på börsen gett extra skjuts till Avanza.

– Ett gott börshumör brukar ge bra nettoinflöde och vi såg också ett starkt inflöde av kapital till Avanza i april. Jag kan även tänka mig att vår nya funktion för att flytta värdepapper börjar bidra positivt, när det blir enklare för kunder att samla sitt sparande.

Platsannonser