Annons

Annons

Ny förvaltare och försäljningschef på Robur

Petteri Karlsson har utsetts till Head of Institutional Sales och Jens Barnevik har utsetts till Senior Equity Portfolio Manager på Swedbank Robur.

Petteri Karlsson har utsetts till försäljningschef med ansvar för institutionella kunder, tredjepartsdistributörer och externa rådgivare. Jens Barnevik kommer att ingå i Swedbank Roburs Emerging Markets-team där han kommer att ansvara för och förvalta den nya Small Cap Emerging Markets-fonden.

Petteri Karlsson lämnar Alfred Berg där han de tre senaste åren har varit försäljningschef. Tidigare har han också arbetat fyra år på Robur, bland annat som head of sales.

– Jag är mycket glad över att Petteri har valt att komma tillbaka till oss på Swedbank Robur. Petteri är en erfaren ledare med djup förståelse för marknaden och en hängivenhet att utveckla Swedbank Roburs position och erbjudande till våra investerare, säger Jens Grebäck, Head of Sales på Swedbank Robur, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Petteri Karlsson tillträder sin nya tjänst 6 augusti 2018.

Jens Barnevik har förvaltat inhemska, globala samt Emerging Markets-mandat på AMF, Fjärde AP-fonden, Didner & Gerge och senast inom egen förvaltningsverksamhet.

– Rekryteringen av Jens stärker vår globala aktieförvaltning i allmänhet och Emerging Markets-förvaltning i synnerhet. Jens personlighet och investeringsfilosofi rimmar väl med hur vi ser Swedbank Robur som det ansvarsfulla och ledande fondbolaget i Norden, säger Stefan Sundblom, Head of Equities på Swedbank Robur.

Jens Barnevik tillträder sin nya tjänst den 15 augusti 2018.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons