Nytt jobb

Ny fondchef på Almi Invest

Henrik Jansson blir ny chef för Almi Invests näst största regionala fond med ett förvaltat kapital på 176 miljoner kronor.

Uppdaterad 2019-09-20
Publicerad 2019-09-20

Henrik Jansson har utsetts till ny chef för Almi Invests fond i Västsverige. Bland Västfondens innehav märks bolag som I-Tech, fiskeappen Fishbrain och solcellsbolaget Swedish Algae Factory. Västfonden har även genomfört flera framgångsrika exits de senaste åren, bland annat i IT-bolaget Vehco och kartbolaget Idevio till Qlik.

– För mig är det viktigt att ha ett arbete som gör skillnad och att ha fått förtroendet att leda Almi Invests Västfond gör mig mycket stolt och glad. Med Almi Invests kapital och kompetenta medarbetare kommer vi att vara med och skapa de bästa förutsättningarna för västsvenska tillväxtbolag, säger Henrik Jansson i ett pressmeddelande. 

Innan Henrik kom till Inkubatorn i Borås arbetade han på Chalmers Innovation. Han har också drivit flera egna bolag. Detta ger honom en gedigen erfarenhet och kunskap av att arbeta med teknikbaserade startups i tidiga utvecklingsskeden.

– Jag är väldigt glad över att Henrik tar rollen som fondchef i Väst. Hans arbete med fler än 200 startups, från bolagsstart till kommersialisering, har givit honom en gedigen erfarenhet av innovationssystemet, både på regional och nationell nivå. Detta passar som hand i handske för rollen som fondchef, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson i pressmeddelandet.

Platsannonser