Nytt jobb

Ny fondchef i Storebrand och vd på SPP Fonder

Åsa Wallenberg kommer närmast från positionen som kommunikationschef i SPP-koncernen. Hon tillträder 1 januari 2017.

Uppdaterad 2016-12-06
Publicerad 2016-12-06

"Verksamhetens fokus på hållbarhet och enkelhet i produkterna har varit avgörande för den starka tillväxten de senaste åren och var även några av skälen till varför Åsa Wallenberg valde att tacka ja till den nya rollen." Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi har fantastiska produkter som ligger helt rätt i tiden, jag är dessutom övertygad om att efterfrågan kommer att öka i takt med att fler förstår vilken skillnad de kan göra med sitt kapital och samtidigt tjäna pengar, säger Åsa Wallenberg i en kommentar.

Åsa kommer närmast från positionen som kommunikationschef i SPP koncernen. Hon har lång erfarenhet från finansbranschen och kapitalmarknaden, med en bakgrund som börsmäklare i London och Stockholm, managementkonsult med fokus på regelverksimplementering, samt som chef för investerarrelationer.

–Vi har redan i dag ett starkt fondteam och bra förvaltning. Det är Åsas kompletterande kunskaper och erfarenheter som gör att jag är övertygad om att hon är helt rätt för uppdraget. Hon kommer att säkerställa att verksamheten fortsätter att ligga i takt med marknad och efterfrågan och ytterligare stärka vår ledande position inom hållbart sparande. Hennes genuina intresse för hållbarhet har också varit avgörande, säger Jan-Erik Saugestad, vd Storebrand Asset Management.

Storebrand Asset Management förvaltar i dag 600 miljarder och dotterbolaget SPP Fonder är idag det största fondbolaget i Sverige efter de fyra storbankerna med ett förvaltat kapital på cirka 150 miljarder kronor.

Som fondchef i koncernen har Åsa även ansvar för Delphi och Storebrand fonder. Hon tillträder som fondchef och vd för SPP Fonder 1 januari 2017.

Platsannonser