Finans

Ny efterfrågad direktlinje till Luxemburg

Flygbolaget SAS lanserar en ny direktlinje från Stockholm till Luxemburg.  

Publicerad 2019-05-20

I dag, måndagen den 20 maj, släpps biljetter till nya direktflyg mellan Stockholm och Luxemburg. Trafiken öppnar den 4 november 2019 och SAS är enda bolaget som flyger direkt mellan Stockholm och Luxemburg.

– Luxemburg är en av Europas finansiella knutpunkter och där finns även en rad viktiga EU-institutioner. Samtidigt är det ett fascinerande land och en huvudstad med anrik historia som erbjuder ett rikt kulturliv för fritidsresenärer. Det är mycket glädjande att vi nu kan erbjuda våra resenärer ytterligare en direktförbindelse som de efterfrågat, säger Karl Sandlund, EVP Commercial på SAS

Direktlinjen flygs på måndagar, onsdagar och fredagar med flygplansmodellen Bombardier CRJ-900 med plats för 90 resenärer. Flygtiden är 2 timmar och 15 minuter. Under föregående år reste drygt 20 000 resenärer från Arlanda till Luxemburg, vilket är mer än en fördubbling på bara fem år.

–  Majoriteten som flyger sträckan är inkommande resenärer och en tredjedel av passagerarna reser i affärssyfte. Det visar att direktflyg till Arlanda är efterlängtat och kommer stärka tillgängligheten mellan Luxemburg och Sverige, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Samtidigt lanserar SAS två andra nya rutter under vintern, från Köpenhamn till Turin i Italien och Oslo till Kiev i Ukraina. Även dessa biljetter släpps i dag, den 20 maj.

Platsannonser