Elin Ljung, ny chef för kommunikation och hållbarhet på NC Advisory
Nytt jobb

Ny chef till NC Advisory

Riskkapitalfonden Nordic Capitals rådgivningsbolag, NC Advisory, expanderar sitt fokus på kommunikation och hållbarhet genom rekryteringen av Elin Ljung. Idag är Elin Ljung kommunikationschef på investmentbolaget Ratos.

Uppdaterad 2016-12-06
Publicerad 2016-12-06

Den nya chefen för kommunikation och hållbarhet på NC Advisory, Elin Ljung, ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Tjänsten på Nordic Capitals rådgivningsbolag är mycket spännande, eftersom den är bredare än min nuvarande tjänst på Ratos. Förutom att arbeta med kommunikation ska jag även arbeta med hållbarhetsfrågor. Nordic Capital är en större organisation med mer investerat kapital än Ratos. Dessutom investerar Nordic Capital i hela norra Europa, säger Elin Ljung till Realtid.se. 

En annan skillnad är att Elin Ljung kommer att jobba i en onoterad miljö på Nordic Capital, vilket dock inte kommer att innebära någon större skillnad i praktiken. 

– Ratos är ett noterat bolag och har därför mer regelstyrt arbete och ett större behov av informationsstyrning. Men å andra sidan har Nordic Capital en del portföljbolag som nu är noterade, så kopplingen till den noterade världen kommer att finnas kvar. Den största skillnaden är att inte ha en aktiekurs att förhålla sig till varje dag. Utmaningen och potentialen ligger i att ytterligare stärka Nordic Capitals varumärke på en mer konkurrensutsatt marknad, avslutar Elin Ljung.

Sedan 2014 har Elin Ljung varit Ratos kommunikationschef med ansvar för kommunikation och investor relations. Dessförinnan arbetade Elin Ljung som marknads- och kommunikationschef i ett av bolagets portföljbolag.

Innan Ratos var Elin Ljung verksam inom marknadsföring och kommunikation i olika branscher, däribland media, IT, finansiella tjänster och affärsinformation. Elin Ljung har en BSc i tillämpad elektronik och medieteknik och har även studerat företagsekonomi.

Elin Ljung är kvar på Ratos tills dess att en överlämning sker, dock senast till och med sista maj 2017. Ratos inleder nu rekryteringen av en ersättare. Elin Ljung tillträder sin nya befattning senast den 1 juni 2017.

Platsannonser