Fonder

Ny chef för kapitalförvaltning på AMF

"Jag är stolt över förtroendet att få leda AMFs kapitalförvaltning", säger Tomas Flodén som har utsetts till ny chef för AMF Kapitalförvaltning.

Uppdaterad 2019-03-06
Publicerad 2019-03-06

Tomas Flodén, som i dag är stabschef och vice vd på AMF,  har utsetts till ny chef för AMFs kapitalförvaltning.

Han har tidigare bland annat arbetat som stabschef och chefekonom på Finansinspektion. Han är nationalekonom med inriktning mot finansiell ekonomi i grunden, och har tidigare även arbetat på Riksbanken. 

- Jag är övertygad om att Tomas är rätt person för att fortsätta utveckla vår kapitalförvaltning, och skapa ännu bättre möjligheter för våra duktiga förvaltare att leverera en konkurrenskraftig avkastning till våra fyra miljoner sparare, säger Johan Sidenmark, vd AMF. 

- Jag är stolt över förtroendet att få leda AMFs kapitalförvaltning, med dess erkänt duktiga och framgångsrika förvaltare. Jag har på en strategisk nivå varit engagerad i att stärka AMFs förmåga att leverera en stark långsiktig avkastning under många år, och ser fram emot att få engagera mig helhjärtat i det viktiga arbetet, säger Tomas Flodén, tillträdande kapitalförvaltningschef AMF. 

Tomas Flodén tillträder tjänsten som kapitalförvaltningschef under april 2019. 

Platsannonser