Nytt jobb

Ny chef för Baker McKenzies bank- och finansgrupp

Mats Rooth blir ny delägare på den internationella advokatbyrån och ska även leda byråns bank- och finansgrupp. "Vår vision för 2020 är att förstärka hela vårt transaktionsteam i Stockholm" säger han till Realtid. 

Uppdaterad 2017-10-25
Publicerad 2017-10-25

Mats Rooth är specialiserad på transaktionsrådgivning som rör finansiering och rekonstruktioner och då särskilt förvärvsfinansiering för nationella och internationella  låntagare och långivare. 

Mats Rooth kommer närmast från advokatbyrån Byström Rooth & Partners, som han är en av grundarna till.

Före Byström Rooth & Partners var Mats Rooth ansvarig partner för bank & finans-verksamheten på advokatbyrån Ashurst i Stockholm, och dessförinnan var han på SEB Merchant Banking samt advokatbyrån Vinge. 

Mats Rooth kommenterar: 

Hur känns det att bli ansvarig för bank- och finansgruppen?

– Det känns spännande att axla rollen som ansvarig för bank & finans-gruppen på Baker McKenzie i Stockholm och fortsätta att bygga Baker McKenzies bank- och finanspraktik i Norden och internationellt. Baker McKenzies ledande globala varumärke bland affärsjuridiska byråer och firmans ledande position inom gränsöverskridande transaktionsrådgivning lockade mig och mitt team.

I vilken riktning vill du utveckla bank-och finansgruppen?

– Vår vision för 2020 är att förstärka hela vårt transaktionsteam i Stockholm, men jag vill inte gå in i detalj och nämna någon exakt siffra kring hur många vi ska bli. Tillsammans med övriga kollegor kommer jag nu att fokusera på att utveckla vårt erbjudande  både nationellt och internationellt.

Hur stor är gruppen globalt?

–  Globalt är vi cirka 900 kollegor som arbetar med frågor som rör bank & finans, fördelade på 77 kontor i 47 länder.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in