Nytt jobb

Ny CFO på Stenvalvet

Johan Sundin blir ny CFO på Stenvalvet och han kommer närmast från CBRE.

Uppdaterad 2016-12-08
Publicerad 2016-12-08

Fastigets AB Stenvalvet har rekryterat Johan Sundin till tjänsten som ny Ekonomi- och Finanschef. Han efterträder Åke Berglund som efter fyra år hos Stenvalvet blir vd för ett familjeägt investmentbolag med inriktning på engagemang i onoterade bolag, främst fastighetsbolag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan Sundin är civilekonom och har mer än 20 års erfarenhet från olika bolag inom fastighetsbranschen. Han har bland annat arbetat som redovisningschef och controller på Fabege Cityfastigheter, AP Fastigheter och Aberdeen Asset Management. Närmast kommer Johan från CBRE Sweden där han arbetat på konsultbasis med ekonomisk rapportering för ett antal fastighetsfonder.

–Stenvalvets rekrytering av Johan som ny CFO känns mycket bra. Med sin långa erfarenhet från olika företag inom fastighetsbranschen och breda kunskaper kommer han att kunna tillföra mycket till vårt långsiktiga arbete. Samtidigt vill vi tacka Åke Berglund för den tid som varit och önska honom lycka till i sin nya position, säger Magnus Edlund, Stenvalvets vd.

Johan Sundin börjar den 6 mars 2017 och kommer att ingå i Stenvalvets ledningsgrupp.

Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter med ett markandsvärde på omkring 8 miljarder kronor.

AI Pension, Arkitekter & Ingenjörer, Alecta, Kyrkans Pensionskassa och Stiftelsen för Strategisk Forskning äger Stenvalvet. 

Platsannonser