Annons

Annons

Ny cfo i Fingerprint Cards

Pernilla Lindén har utsetts till cfo i Fingerprint Cards efter att Hassan Tabrizi lämnar bolaget efter endast ett år.

Fingerprints har utsett Pernilla Lindén till ny cfo och medlem av Fingerprints ledningsgrupp, med tillträde den 7 juni 2018, enligt ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från Mölnlycke Health Care, där hon varit verksam sedan 2007, som VP Finance Commercial och dessförinnan som tillförordnad cfo. 

Pernilla kommer att bidra till vår finansiella strategi och vårt ledarskapsarbete i stöttningen av nuvarande och framtida utveckling”, säger Christian Fredrikson, vd och koncernchef på Fingerprints.

Hassan Tabrizi lämnar rollen som interim cfo på eget initiativ för ett nytt uppdrag utanför bolaget. Hassan tillträdde som tillförordnad cfo i april 2017 och har sedan dess haft ett starkt fokus på finansiell rapportering och bolagsstyrning. 

Annons

Annons

Även Jan Johannesson lämnar bolaget, på eget initiativ, och rollen som Senior VP Strategy and Corporate Development. Detta "för att ta sig an nya utmaningar efter en lång och framgångsrik karriär på Fingerprints”, framgår det av pressmeddelandet. Han har haft ett antal ledande befattningar inom företaget och varit en del av ledningsgruppen sedan 2013. 

Hassans engagemang har varit mycket värdefullt under en intensiv period. Jan har varit värdefull för företaget under sina många år, och särskilt central i utvecklingen av Fingerprints långsiktiga strategi, viktiga förvärv och betydande licensavtal. Jag vill tacka både Hassan och Jan för deras engagemang, ledarskap och insatser och önska dem lycka till i framtiden, säger Christian Fredrikson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons