FinansNyhet

Ny betaltjänst löser gruppbetalningar

Publicerad

Tidigare i år hoppade Jens Saltin av jobbet som landschef i Storbritannien för Klarna. Han startar nu en betalstartup som ska lösa alla gruppbetalningar. Det skriver Breakit.

Realtid.se

Den förre detta Klarna-chefen Jens Saltin startar betalstartupen Pei tillsammans med Göteborgsinvesteraren och systemvetaren Fredrik Olofsson. Fredrik Olofsson har bland annat investerat i lånebolaget Trine samt startat dejtingappen Maybe. Han har även startat anteckningsappen Mobilenotes som har över 100.000 aktiva användare i månaden.

Den nya betaltjänsten beskrivs som ett komplement till Swish och kommer vara inriktad på gruppbetalningar. Planen är att först lansera bolaget i Sverige. När det börjar lyfta på hemmamarknaden har Jens Saltin större mål.

–  Venmo är den enskilt största P2P-betaltjänsten (betalningar mellan privatpersoner) i USA. Vi vill bli som dem fast i Europa, säger Jens Saltin till Breakit.

Annons

Än så länge har de två finansierat bolaget själva men de vill inte avslöja hur mycket de har satsat.

Jens Saltin har arbetat inom betaljätten Klarna i sju år.  Först jobbade han med utvecklingen av produkten Klarna mobil och gick sedan över till att bli säljchef i Sverige, via Holland, till att bli landschef för en av bolagets viktigaste marknader – Storbritannien.

 

Annons
Annons