FinansNyhet

Nu går Alpcot till börsen med Nord FK:s kunder

Publicerad

När FI drog in alla tillstånd för Nordfondkommision köpte Alpcot alla depåkunder. Nu går Alpcot till börsen.

Realtid.se

Det var den 13 oktober som Finansinspektionen meddelade sitt beslut; samliga tillstånd Nord Fondkommission dras in.

 

Realtid har i ett flertal artiklar berättat om hur Nord Fondkommission skötte sina åtaganden och affärer.

Annons

Ett par dagar efter FI:s beslut blev det känt att Alpcot hade tecknat avtal med Nord FK och dess moderbolag XSave om att Nord FK ska flytta samtliga depåkunder till Alpcot.

Baserat på synergieffekter uppskattar Alpcot att den affären ska generera ett positivt resultat om cirka 10 miljoner kronor under 2022. 

I juni ingick Alpcot avtal med Effnetplattformen om att sälja samtliga aktier i de rörelsedrivande bolagen Alpcot och Alpcot Capital Management. Transaktionen skedde via ett nybildat dotterbolag till Effnetplattformen. I affären ingick också att Effnetplattformen skulle investera 10 miljoner kronor 10i Alpcot.

Annons

Alpcots digitala plattform hjälper sina kunder att sänka sina avgifter, optimera sina investeringar och hantera personliga risker. Alpcot erbjuder sin tekniska plattform både som en Software as a service (SaaS) till andra rådgivare och till sina egna slutkunder. Motivet till transaktionen var att finansiera Alpcots expansionsplan och därefter ansöka om notering på Nasdaq First North Growth Market.

Den 10 november kommunicerade bolaget att intresset för den riktade emissionen hade varit oväntat och därför utökades beloppet från 40 till 50 miljoner kronor. Emissionen riktades till ett begränsat antal investerare, där SBB:s grundare Ilija Batljan, via Ilija Batljan Invest, var en av de ledande investerarna.

I går, fredag, godkändes Alpcot för notering på Nasdaq First North Growth Market. Första dag för handel blir på onsdag till veckan, den 24 november.

Annons

 

Annons