Niclas Gottlieb, vd för Fondia Sverige och Johan Norin, grundare av Jansson & Norin
Juridik

"Nu blir vi en betydande aktör på den svenska marknaden"

"Tillsammans med Jansson & Norin kan vi förverkliga vår vision att bli en av Sveriges största aktörer när det kommer till att erbjuda affärsjuridik". Det säger Fondias vd Niclas Gottlieb till Realtid. 

Uppdaterad 2018-01-24
Publicerad 2018-01-24

I måndags blev det känt att den affärsjuridiska juristbyrån Fondia förvärvar juristbyrån Jansson & Norin. 

Fondia Sveriges vd Niclas Gottlieb kommenterar: 

– Förvärvet av Jansson & Norin känns väldigt kul! Vi är nästan som syskon i den bemärkelsen att vi delar samma värderingar och företagskultur. Vi är båda juristbyråer som satsar stort på digitaliseringen och att anpassa våra affärsmodeller till kunderna genom att erbjuda till exempel fasta priser och abonnemangsprenumerationer. 

Vem tog initiativ till affären?

– Vi har haft sporadisk kontakt under åren som har gått. Just diskussionen om ett samgående har pågått under några månader och det här var ett ömsesidigt initiativ. 

Vad innebär förvärvet konkret för Fondia?

– Nu blir vi en betydande aktör på den svenska marknaden. Tillsammans med Jansson & Norin kan vi förverkliga vår vision att bli en av Sveriges största aktörer när det kommer till att erbjuda affärsjuridik. Genom förvärvet får vi möjlighet att erbjuda ett alternativ till den traditionella advokatbyråmodellen till en bredare målgrupp och fler kunder. Medan Fondia har fokuserat på mellanstora och stora bolag har Jansson & Norin fokuserat på små och mellanstora bolag. Startups har utgjort en stor del av deras kundsportfölj. Vi får därmed ett bra inflöde av tillväxtbolag som vi kan följa på längre sikt och som kan växa in i vår alternativa affärsmodell ”Legal Deparment as a Service” (LDaaS).

Dessutom får ni närvaro i Göteborg nu.

– Ja, det stämmer! Majoriteten av Jansson & Norins medarbetare är verksamma i Göteborg och nu när vi går samman kommer kontoren i Stockholm och i Göteborg vara ungefär lika stora. Göteborg är en bra marknad för alternativa juridiska affärsmodeller, så det känns spännande. 

Hur ser framtiden ut?

– Vår ambition är att fortsätta att växa och expandera. På sikt vill vi bli en av Sveriges ledande affärsjuridiska aktörer.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in