Fastigheter

Novax investerar i Accessy

Nu lanseras Accessy, med investeringsbolagen Novax och Buildroid i ryggen.

Uppdaterad 2020-10-13
Publicerad 2020-10-13

Accessy är en tjänst som ger möjlighet att hantera lås på ett smidigt och säkert sätt med mobiltelefonen. Tjänsten kompletterar befintliga låssystem och är redan nu anpassad för flertalet av de stora låsleverantörerna på marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Accessys vision är att skapa en gemensam standard för digitala nycklar och en tjänst där fastighetsägare enkelt kan knyta ihop kundresan på ett smidigare sätt. Det är ett gemensamt initiativ som initialt finansierats av Vasakronan, Castellum, Akademiska Hus, Fabege, Humlegården och Fastighetsägarna Service.

Som finansiärer och delägare ansluter nu också Axel Johnsons investeringsbolag Novax och Buildroid, som ägs av Stronghold, Vincero och Slättö. Kapitalet som garanteras av befintliga och nya delägare säkrar utveckling och drift för de närmsta åren.

Under måndagen blev det känt att Novax avyttrar sitt innehav i inredningskedjan Lagerhaus.

Tekniken utnyttjar telefonen som läsare och i Accessyappen finns användarens säkra identitet, ungefär som ett Bank-ID. Det är den digitala nyckel som öppnar dörren om rätt behörighet finns. Systemet är redan idag integrerat mot de största låsleverantörerna på marknaden som RCO, SimonsVoss, Assa Arx, Dormakaba, Axis och Vanderbilt, och fler står på kö.

Accessy har under det senaste året installerat och testat tjänsten skarpt i ett antal av initiativtagarnas fastigheter och nu är tjänsten klar att rulla ut på marknaden. 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in