Annons

Annons

Norvestor köper Lin Education av Summa Equity

Det norska investmentbolaget Norvestor köper Lin Education via sitt bolag Xllnc.

Det rapporterar Computer Sweden.

Xllnc, som levererar arbetsplats som tjänst till företag, får nu skolmarknaden på sitt bord. Med utbildnings och logistikföretagen Lin Education ombord kommer antalet anställda att uppgå till ungefär 300 personer och enligt planen kommer årsomsättningen för 2019 att landa på 2,4 miljarder kronor. I den siffran har man räknat med 1,8 miljarder kronor för Xllnc och 600 miljoner kronor för Lin Education. Lin startades 2008 och har sedan dess haft som vision att förse skolor, förskolor och kommuner med datorer och surfplattor.

Enligt Xllnc vd Martin Backman konstaterar att den årliga tillväxten på skolmarknaden idag ligger runt 15 procent. De tre största aktörerna är Lin Education, Atea och Advania.

Annons

Annons

Lin Educations tidigare ägare, riskkapitalbolaget Summa, kommer att behålla mjukvarudelen Loops, det digitala läromedel som Lin Education använder.

Lin Educations vice vd Per Ahrenberg kommer att tillträda som vd för Lin Education, och bolagets grundare Josef Lind, kommer tillbaka i en roll som affärsutvecklare.

Hur mycket Norvestor betalar för Lin Education vill partnerna inte gå ut med.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons