Northmill budar på Trustbuddys p2p-plattform

Fintechbolaget erbjuder i dag krediter via dator och mobil.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-12-16

Det skriver Di Digital som fått uppgifterna från en anonym källa.

– Det stämmer att vi är i kontakt med Trustbuddys konkursförvaltare angående eventuellt förvärv av tillgångar från konkursboet. Vi har nyligen lanserat en ny kredittjänst i Finland, credigo.fi och en i Sverige, credway.se och vi ser synergier som kan snabbare accelerera dessa satsningar, säger Markus Eriksson, informationsansvarig på Northmill, till Di Digital.

Bolaget tillhandahåller krediter via dator och mobil i Sverige och Finland. Företaget erbjuder även tjänster inom factoring, inkasso och kreditupplysning.

Enligt sajten siktar Trustbuddys konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson på att få in 10-15 miljoner kronor på en försäljning av plattformen.

4Finance och Solid Venture Capital uppges också vara intresserade av att lägga vantarna på tjänsten, skriver Di Digital.

Solid Venture Capital har även tidigare försökt köpa loss Trustbuddys plattform, enligt Dagens Industri. Trustbuddy fick även ett nödlån på 30 miljoner från Solid.

Bakom Solid står bland annat Emil Amir Ingmanson som just nu är föremål för en utredning som Pensionsmyndigheten bedriver. Enligt Di har spararnas pengar i PPM-fonder – som kan ha koppling till Ingmanson verksamhet – gått upp i rök.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in