Annons

Annons

Norska Arctic Securities i topp som fusionsrådgivare

Actic Securities toppar Mergermarkets lista över nordiska fusionsrådgivare, mätt i värde, under första kvartalet i år. Bakom ligger storaffären när Solstad Offshore köpte Farstad Shipping för när 1,1 miljarder euro.

–Jag blir inte förvånad om vi är i topp för helåret 2017 också, säger Arctics vd Mads Syversen till Realtid.

Enligt Mergermarkets kvartalssammanställning var Arctic Securities rådgivare i affärer för drygt 1,7 miljarder euro under kvartalet. Och nu ser även Mads Syversen framför sig att expandera i Sverige.

–För närvarande har vi cirka 20 anställda i Sverige, men vi planerar att det ska bli fler under året. 2016 var vårt bästa år någonsin - vi omsatte 730 miljoner norska kronor - men personligen tror jag att 2017 blir ännu bättre. Jag tror på en omsättning på cirka en miljard i år, säger Mads Syversen.

Annons

Annons

Juridisk rådgivare i affären var den norska advokatfirman BA-HR, där man väljer att hålla lite lägre profil än på Arctic Securities. Trots att de genom köpet av Farstad hamnar högst - mätt i värde - på listan över juridiska rådgivare.

–Av erfarenhet vet vi att det är svårt att förutser vilka transaktioner som dyker upp och hur stora dessa är. Dessutom vet vi att M&A-aktiviteter påverkas av många yttre marknadsfaktorer. Därmed har vi ingen säker uppfattning om vilka nivåer vi kommer att ligga på under kommande kvartal, säger partnern Morten P Smørdahl.

Räknat i antal transaktioner toppas listan över finansiella rådgivare av PwC. Listan över juridiska rådgivare toppas av Accura.

Värt att notera att mätt i värde är Nordea det enda svenska företaget som platsar bland de femton största finansiella rådgivarna. Och på listan över antal affärer ligger SEB på femte plats.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons