FinansNyhet

Norrsken ska hitta världens 20 mest lovande impact-startups 

"I år har vi ett särskilt fokus på food tech. Detta beror på att vi har kunnat samla fantastiska entreprenörer med en omfattande internationell expertis och nätverk inom detta område", säger Funda Sezgi, tidigare verkställande direktör för Norrsken Foundation och en av grundarna till acceleratorn till Sifted.
Publicerad

Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken lanserar en global accelerator med fokus på hållbarhet och påverkan.

Realtid.se

Ansökningen till acceleratorn kommer att vara öppen för alla startups med affärsmodeller inom impact-området, och resultera i att 20 företag väljs ut för att delta i Norrsken Impact Accelerator. Det rapporterar Breakit.

De utvalda bolagen kommer att ta emot en investering på 100 000 dollar var, i utbyte mot en ägarandel på 5 procent. Programmet inleds den 5 juli komma att avslutas sluta med en demodag  den 25 augusti där deltagarna får presentera sina idéer inför ett 100-tal investerare från riskkapitalbolag, däribland Northzone, Wellstreet , Leksell Social Ventures och Atomico.

Alla startups som arbetar med impact-frågor är välkomna att söka, men ett extra fokus ligger mot food-tech. 

Annons

– I år har vi ett särskilt fokus på food tech. Detta beror på att vi har kunnat samla fantastiska entreprenörer med en omfattande internationell expertis och nätverk inom detta område, säger Funda Sezgi, tidigare verkställande direktör för Norrsken Foundation och en av grundarna till acceleratorn till Sifted.

–Nästa år börjar vi lägga till fler kategorier beroende på våra mentors expertis.

25-50 procent av de företag som accepteras kommer att vara aktiva inom det breda foodtech-området.

Annons

Den 25 februari är det deadline för ansökningar.

Satsningen sker i samarbete med Sifted och Stockholm Stad.

Annons