Riskkapital

Nordstjernan köper vårdcentraler av Aleris

Nordstjernan fortsätter satsa på primärvård och förvärvar vårdcentraler från Aleris.

Publicerad 2018-11-21

Nordstjernans dotterbolag Lideta, inom vilken även vårdkoncernen Mama Mia ingår, har träffat ett avtal om att förvärva Affärsområde Primärvård från Aleris, enligt ett pressmeddelande.

Förvärvet omfattar totalt elva vårdcentraler i Stockholmsområdet och Uppsala med 107 000 listade patienter. Bolaget har 275 heltidsmedarbetare och beräknas 2018 omsätta 325 miljoner kronor.

Förvärvet förutsätter godkännande från berörda konkurrensmyndigheter.

- Nordstjernan tror att privat hälso- och sjukvård kommer att spela en central roll för att tillgodose patienternas växande behov av tillgänglighet och kvalitet. Mycket av framtidens expansion tror vi kommer att ske inom den viktiga primärvården. Med Lidetas förvärv av Aleris vårdcentraler fortsätter vi att som långsiktig ägare att expandera inom välfärdssektorn, säger Nordstjernans vd Tomas Billing.

Efter förvärvet får Lideta 247 000 listade patienter, cirka 775 medarbetare och beräknas öka omsättningen med omkring 40 procent till drygt 1 miljard kronor. Enligt pressmeddelandet blir Lideta därmed Sveriges tredje största privata aktör inom primärvården i Sverige.

År 2017 förvärvade Nordstjernan vårdföretagen Lideta och Mama Mia med syftet att utveckla en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård med fokus på den primära vården. Förvärvet av Aleris Affärsområde Primärvård är en del i satsningen på primärvård.
 

Platsannonser