Annons

Annons

Nordstjernan accepterar bud på norska Ekornes

Investmentbolaget Nordstjernan har accepterat ett bud på den norska börsnoterade möbelkoncernen Ekornes och säljer därmed sitt innehav i bolaget där Nordstjernan varit största ägare sedan 2008. Köpare är kinesiska Qumei.

“Nordstjernan har genom förhandsaccept bekräftat att bolaget säljer sitt innehav i den norska börsnoterade möbelkoncernen Ekornes. Detta förutsatt att transaktionen som idag har ingåtts mellan Ekornes och ett kinesiskt konsortium under ledning av det kinesiska möbelbolaget Qumei Home Furnishings Group genomförs”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Nordstjernan äger 6 359 652 aktier, motsvarande 17,2 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Ekornes etablerades 1934 och Nordstjernan har varit största ägare i bolaget sedan 2008.

Budet ligger på 139 norska kronor per aktie, vilket ger ett värde på Nordstjernans andel i bolaget på cirka 885 miljoner norska kronor.

Annons

Annons

– Jag anser att Qumei kan skapa nya tillväxtmöjligheter och representerar en bra ny industriell ägarmöjlighet för bolaget. Jag tycker också att budet om 139 norska kronor per aktie är attraktivt. Går budet igenom innebär det tillsammans med genomförda utdelningar om 31 norska kronor en avkastning om 85 procent de senaste 24 månaderna exklusive återinvestering av utdelning. Eftersom vi anser att budet är attraktivt både för Ekornes och dess aktieägare har Nordstjernan beslutat att ge vårt stöd med en förhandsaccept, säger Nordstjernans vd, Tomas Billing, i en kommentar.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons