Nordnet, techindexfond
Fonder

Nordnet lanserar techindexfond i samarbete med JP Morgan

Nordnet lanserar idag fonden ”Nordnet Indexfond Teknologi”. Den passivt förvaltade fonden ska följa utvecklingen hos världens största techbolag.

Realtid.se
Uppdaterad 2021-05-31
Publicerad 2021-05-31

Sedan tidigare har Nordnet åtta indexfonder under eget varumärke med inriktning på regioner eller enskilda länder. Det senaste tillskottet i Nordnets familj av indexfonder skedde under sommaren 2020, då fyra internationella indexfonder lanserades med fokus på Europa, USA, globala marknader samt tillväxtländer. Nu lanseras en indexfond som följer MSCI World Information Technology”. Indexet är sammansatt av 185 techbolag, och de största sektorerna i indexet är hårdvara, mjukvara och halvledare. De bolag som har störst vikt är Apple och Microsoft. Fonden förvaltas i samarbete med JP Morgan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den årliga avgiften för Nordnet Indexfond Teknologi är 0,40 procent. På den svenska marknaden finns idag totalt 56 techfonder med ett totalt förvaltat kapital på över 900 miljarder kronor. Den genomsnittliga årliga avgiften för dessa fonder är 1,84 procent.

Platsannonser

Logga in