Nordnets nya högkvarter på Kungsholmen, ett stenkast från Västermalmsgallerian i Stockholm.
Finans

Nordnet flyttar huvudkontoret

Nätmäklaren Nordnet flyttar i dag till sitt nya huvudkontor några stationer närmare centrala Stockholm. "Jag tror att vår nya lokal, med dess utformning och läge, kommer att stärka vår attraktionskraft som arbetsgivare”, säger Jenny Garneij, HR-chef på Nordnet.

Publicerad 2018-03-19

Idag flyttar Nordnet till Alströmergatan på Kungsholmen i Stockholm från Alvik. Den nya lokalen ägs av Humlegården Fastigheter. Avtalet sträcker sig över 10 år, enligt ett pressmeddelande. 

Fastigheten byggdes 1898, och ritades av arkitekt Gustaf Lindgren. Verksamheten i fastigheten bestod ursprungligen av tillverkning av maskiner för tändsticksindustrin, framgår det av pressmeddelandet.

- Det känns oerhört bra att äntligen få flytta in i vårt nya hem. Vi tecknade avtalet för två år sedan och har sedan dess, tillsammans med Humlegården och våra arkitekter, utvecklat fastigheten i en riktning som passar Nordnets identitet och verksamhet. Byggnaden har genomgått en totalrenovering, och stora delar av ursprungsarkitekturen har tagits fram. Vi har höjt tak, återställt fönsteröppningar, skapat öppna ytor, släppt in dagsljus och lyckats skapa en perfekt blandning mellan industrikaraktär och fintech-miljö, säger Jenny Garneij, HR-chef på Nordnet.

Fastigheten är på sex plan, och utgör basen för Nordnets cirka 400 svenska medarbetare. 

 - Vi bygger den nya tidens digitala bank, och har ambitionen att skapa världens bästa användarupplevelse inom sparande och investeringar. För att kunna leverera på den ansatsen krävs att vi lyckas rekrytera och behålla topptalanger inom tech och finans. Jag tror att vår nya lokal, med dess utformning och läge, kommer att stärka vår attraktionskraft som arbetsgivare och samtidigt ge en energikick åt alla våra medarbetare som varit med oss ett tag. Vi har fått en unik möjlighet att utforma lokalerna som vi vill, och slutresultatet manifesterar fysiskt det nya Nordnet vi håller på att bygga, säger Jenny Garneij.

Nordnet är en digital bank för investeringar och sparande, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Nordnet har cirka 670.000 kunder och den svenska verksamheten, tillika bankens huvudkontor, har i nästan 20 år varit beläget i Alvik, en stadsdel i Bromma i västra Stockholm.

Platsannonser

Logga in