Annons

Annons

Nordnet byter ut handelsplattform

Nätbanken har tecknat ett it-avtal med Infront för att byta ut sitt aktiehandelssystem. Under hösten kommer aktiehandlare kunna testa den nya plattformen som utvecklats av Infront.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten lanseras på samtliga Nordnets marknader, alltså Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Infront Web Trader ersätter Nordnets nuvarande och egenutvecklade system Wintrade som ska fasas ut. Övergången inleds i september och ska vara slutförd i november. Under höster kommer Wintrade-användare ges möjlighet att testa den nya applikationen.

Annons

Annons

– På Nordnet brinner vi för att skapa världens bästa erbjudande inom sparande och investeringar, och som kund hos Nordnet ska du kunna lita på att du alltid får tillgång till den senaste teknologin inom området. Ibland utvecklar vi tjänsterna själva och andra gånger tillhandahåller vi dem genom partnerskap med ledande aktörer på marknaden. Med Infront Web Trader får vi en teknik som är anpassad till dagens aktiva sparare, säger Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, i en kommentar.

Nätbanken lanserade sin egen handelsplattform år 2001. Det var då demn första Windowsbaserade realtidsapplikationen för aktiehandel i Sverige. I dag har plattformen 4.000 användare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons