Annons

Annons

Nordlo förvärvar Insignis IT

Nordlo förvärvar IT-leverantören Insignis IT, som byter namn till Nordlo.

Riskkapitalbolaget FSN Capital förvärvade, slog samman tre bolag och bildade en stor IT-koncern, Nordlo, under 2019. Ny meddelar den nya IT-koncernen att man förvärvar IT-leverantören Insignis IT i Örebro, som därmed byter namn till Nordlo.

– Förvärvet stärker upp vår kompetens och leveransförmåga, i synnerhet inom IT-infrastruktur, drift och konsulting. Nu erbjuder vi Örebro-företagen hela vår bredd av IT-tjänster, säger Fredrik Almén, koncernchef Nordlo.

Mathias Ljungsten, vd för Insignis IT utses till ny vd för Nordlo i Örebro. Thomas Israelsson, nuvarande vd, lämnar bolaget. 

Annons

Annons

Förvärvet av Insignis IT innebär att Nordlo växer till 650 medarbetare och kontor på 36 orter i Sverige och Norge. 

Av pressmeddelande framgår det att Insignis verksamhetsinriktning och geografiska täckning stärker och kompletterar Nordlos erbjudande inom; molntjänster, infrastruktur och digitalisering.

– Bolagens styrkor mappar väl in i varandra och kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Därtill blir vi en större spelare och kan locka till oss specialistkompetenser, säger Fredrik Almén.

Insignis IT, som grundades 2008 av Mattias Lindgren och Mathias Ljungsten, har varit lönsamt sedan start. Idag har bolaget 18 anställda och 270 kunder inom; tillverkningsindustri, handel, transport, fastighet, bilhandel, m.m. De senaste tre-fyra åren har bolaget haft en stark tillväxt och ambitionen har varit att fortsätta att växa, framgår det av pressmeddelandet.

– Beslutet att bli en del av det fina bolaget Nordlo har vi tagit då vi ser att vår bransch genomgår en kraftig konsolidering. Den drivs av att kunderna ställer allt större krav på djupare kompetens och ökad tillgänglighet. Vi är helt säkra på att vi genom Nordlo tryggar tillväxten för det lokala bolaget genom bättre leverantörsavtal, tillgång till en djupare och bredare kompetensbank samt tillgång till personella resurser över hela Norden, säger Mathias Ljungsten, vd Insignis IT.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons