Nordisk Bergteknik Prospekteringsteknik i Norrland
Foto: Prospekteringsteknik i Norrland, Protek
M&A

Nordisk Bergteknik förvärvar Protek – undersöker börsnotering

UPPDATERAD. Nordisk Bergteknik stärker positionen inom prospekteringsindustrin med förvärvet av Protek och planerar nyemission inför en eventuell börsnotering.

Uppdaterad 2020-11-06
Publicerad 2020-11-06

Berghantering- och grundläggningsspecialisten Nordisk Bergteknik, ett av Pegrocos portföljbolag, förvärvar samtliga aktier i markundersökningsföretaget Prospekteringsteknik i Norrland, Protek, för 57, 5 miljoner kronor och stärker därmed verksamheten med tjänster för prospekteringsindustrin. Protek har varit verksam i 20 år, har över 80 anställda, och omsätter cirka 140 miljoner kronor. Med en en bred maskinpark kan Protek bland annat utföra geologiska undersökningar på upp till 2500 meters djup och även tillhandahålla riggar som kan transporteras med helikopterlyft till särskilt otillgängliga områden, skriver Nordisk Bergteknik i pressmeddelandet. Transaktionen planeras att slutföras före årsskiftet.

UPPDATERAD. Nordisk Bergteknik planerar samtidigt att genomföra en strategisk översyn av bolagets kapitalstruktur i syfte att utarbeta en lämplig framtida kapitalstruktur. Bolaget kan komma att genomföra en riktad nyemission med målsättningatt stärka bolagets finansiella ställning och stödja tillväxten i Norden. Bolagets styrelse avser vidare att undersöka möjligheter till en börsnotering inom 12 månader.

Carnegie Investment Bank har utseets till finansiell rådgivare i samband med den strategiska översynen av kapitalstrukturen.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in