Digitalisering

Nordic Capital tar hjälp av AI

Capgemini och Nordic Capital ska tillhandahålla en plattform för att påskynda implementeringen av artificiell intelligens och maskininlärning som ska bidra till värdeskapande inom Nordic Capitals portföljbolag.

Uppdaterad 2020-07-13
Publicerad 2020-07-13
Olof
Faxander.

Nordic Capital ser AI och ML som centralt för att öka automatiseringen och datainsikterna inom alla branscher. Genom samarbetet med Capgemini får Nordic Capitals portföljbolag tillgång till globala experter och kunskap för att kunna stödja och påskynda sina portföljbolags AI-resa och mognad.

– Samarbetet med Capgemini är en investering i Nordic Capitals digitaliseringsverktygslåda för att driva digital och AI-baserad transformation inom portföljbolagen och nyttja den senaste tekniska utvecklingen. Det är ytterligare ett exempel på fokuserat och aktivt ägande, där Nordic Capital tillsammans med Capgemini kan erbjuda en unik kombination av de bästa AI- och affärsimplementeringstjänsterna till portföljbolagen, säger Olof Faxander, Operating Partner, Nordic Capital Advisors i en skriftlig kommentar.

För att kickstarta samarbetet har Capgemini hjälpt ett av Nordic Capitals portföljbolag inom Technology & Payments-sektorn att använda maskininlärningsalgoritmer som förväntas generera en betydande intäktsökning. Diskussioner om hur AI kan användas för att stödja värdeskapande pågår nu med portföljbolag inom alla sektorer.

Nordic Capital är en private equity-investerare som främst fokuserar på hälso- och sjukvård, teknik och betalningslösningar, finansiella tjänster samt industri- och företagstjänster. Sedan starten 1989 har Nordic Capital investerat mer än 14,5 miljarder euro i över 110 investeringar.

Den senaste fonden är Nordic Capital Fund IX med 4,3 miljarder euro i tillgängligt kapital. Nordic Capitals fonder är baserade på Jersey och får rådgivning från rådgivningsbolag i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Storbritannien och USA som tillsammans benämns Nordic Capital Advisors. 

Platsannonser