M&A

Nordic Capital satsar på privatekonomi

Jämförelsesajterna för privatekonom, Sambla och Advisa, avser att gå samman.

Uppdaterad 2021-02-03
Publicerad 2021-02-03
Christopher Ekdahl.

Sammanslagningen mellan Sambla och Advisa skapar en av de största aktörerna inom låneförmedling i Norden. Det nya företaget förväntas att ha en omsättning om ca 575 miljoner kronor och blir den näst största aktören i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som ny huvudägare kommer Nordic Capital att aktivt stödja det nya företaget på en lång rad olika sätt i likhet med tidigare förvärv inom finansiella tjänster.

– Vi är djupt imponerade av vad de här två bolagen har åstadkommit var för sig och vi ser att en kombination kommer att vässa konkurrensen i sektorn och blir en kraft att räkna med när det handlar om att förbättra privatpersoners ekonomi framgent. Förutom att sammanslagningen skapar en stark plattform för tillväxt, har det nya bolaget också möjlighet att driva utvecklingen i hela branschen. Nordic Capital ser fram emot att stödja bolaget i nästa fas, säger Christopher Ekdahl, Principal, Nordic Capital Advisors.

Idag har Nordic Capital sju portföljbolag inom finanssektorn däribland Nordax, Bank Norwegian och Nordnet. Tidigare innehav omfattar bland annat Resurs Bank. Som ägare stöttar Nordic Capital portföljbolagens utveckling genom  sektorkunskap, kapital för investeringar, operativ erfarenhet med fokus på fortsatt produktutveckling samt stöd i ytterligare professionalisering av organisationen.

I samband med affären avyttrar delägarna Four Elements och Krasse & Co sina aktier i Sambla. 

Villkoren för transaktionerna uppges inte. Transaktionerna är föremål för sedvanliga myndighets-godkännanden.

Platsannonser

Logga in