Fredrik Näslund, Partner, Nordic Capital Advisors
Fredrik Näslund, Partner, Nordic Capital Advisors. Foto: Nordic Capital Advisors
M&A

Nordic Capital säljer Itiviti till Broadridge för 2,143 miljarder euro

Nordic Capital gör exit i ytterligare ett fintech-bolag och säljer Itiviti till Broadridge.

 

Uppdaterad 2021-03-29
Publicerad 2021-03-29

Förra veckan gjorde Nordic Capital exit i fonddistributionsplattformen MFEX. På måndagen 29 mars aviserade investeringsbolaget avyttringen av fintech-bolaget Itiviti, ledande teknikleverantör inom börshandel. Köparen är ett annat fintech-bolag, Broadridge Financial Solutions. Transaktionen värderas till 2,143 miljarder euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordic Capital avnoterade Itiviti 2012 som sedan dess genomfört teknikinvesteringar och strategiska förvärv och växt till ett globalt bolag med 2 000 kunder över hela världen, över 200 miljoner euro i intäkter och cirka 1 000 anställda.  

– Itivitis banbrytande teknikplattform för börshandel gör det möjligt för kunder över hela världen att förbättra sina arbetsprocesser. Bolaget har upplevt en kraftig tillväxt och transformation under Nordic Capitals ägande. I och med kombinationen av Itiviti och Ullink skapade Nordic Capital en världsledande teknik- och infrastrukturleverantör med bästa möjliga marknadsposition för att dra nytta av ökad komplexitet och reglering inom finanssektorn. Vi är oerhört stolta över Itiviti-teamet och vill tacka dem för deras engagemang och exceptionella arbete. Nu är det dags för företaget att ta nästa steg tillsammans med Broadridge, och att dra nytta av nästa generations teknologiplattform för att växa och expandera ytterligare, säger Fredrik Näslund, Partner, Nordic Capital Advisors, i en presskommentar.

Credit Suisse och Morgan Stanley har agerat finansiella rådgivare, Dechert legal rådgivare, PwC finansrådgivare och Oliver Wyman kommersiell rådgivare till Nordic Capital.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in