Börs

Nordic Capital lämnar Nordnet

Nordic Capital vill sälja hela innehavet i nätmäklaren Nordnet på motsvarande 9,2 procent av kapitalet och rösterna till svenska och internationella institutionella investerare.

Uppdaterad 2021-05-26
Publicerad 2021-05-26

Carnegie Investment Bank, Citigroup och JP Morgan har anlitats för att undersöka möjligheten att sälja cirka 9,2 procent av det emitterade aktiekapitalet i Nordnet till svenska och internationella institutionella investerare i en påskyndad bokföringsprocess. Det framgår av ett pressmeddelande.

De aktier som är föremål för försäljningen ägs av ett företag som till sist ägs av Nordic Capital.

Bolagets nuvarande innehav uppgår till 22 989 657 aktier, vilket motsvarar 9,2 procent av det totala antalet aktier och röster i Nordnet. Den planerade aktieförsäljningen representerar hela Nordic Capital-innehavet i Nordnet.

Priset per aktie i försäljningen kommer att bestämmas genom en påskyndad bookbuildingprocess, som inleddes idag klockan 17.30 och kan stängas när som helst med kort varsel.

Riskkapitalbolagets innehav i Nordnet är värt närmare 3,5 miljarder kronor på onsdagens stängningskurs om 151,65 kronor. Första handelsdagen stängde aktien på 105 kronor. Teckningskursen var 96 kronor.

Nordnet beskrevs inför börsnoteringen den 25 november förra året som Öhmans ”baby” som vuxit upp och flyttat hemifrån. Embryot tog form 1996 i form av NordNet Securites, som då var en del av Öhman-gruppen.

Det var bara drygt fyra år sedan som Tom Dinkelspiel – ordförande för finansiella företagsgruppen Öhman – och riskkapitalbolaget Nordic Capital, tillsammans köpte ut internetbanken från börsen.

Platsannonser

Logga in