Annons

Annons

Nordic Capital köper tyska Ober Scharrer Group

Riskkapitalbolaget Nordic Capitals Fond IX har förvärvat en tysk kedja med ögonkliniker, Ober Scharrer Group. Säljare är Palamon Capital Partners.

OSG är Tysklands största leverantör av behandlingar för de viktigaste orsakerna till blindhet och synskador samt icke-invasiva behandlingar och diagnos av ögonsjukdomar.

OSG grundades 1982 och huvudkontoret ligger i Fürt i Tyskland. Kedjan med ögonkliniker erbjuder ett brett spektrum av specialiserade ögonbehandlingar och erbjuder högkvalitativ vård till både offentliga och privata patienter, skriver Nordic Capital i ett pressmeddelande.

Koncernen har 900 anställda som utför mer än 85 000 behandlingar per år på 80 kliniker i Tyskland.

Annons

Annons

Säljare är Palamon Capital Partners, som i ett pressmeddelande uppger att försäljningen genererar en avkastning på 3,6 gånger investerat kapital för Palamon, sedan investeringen i OSG år 2011.

Nordic Capital kommer att stötta och fortsätta utveckla Ober Scharrer i linje med dess nuvarande strategi.

– Nordic Capital har följt denna sektor i flera år och sett hur OSG har fortsatt att bygga upp sin starka position med behandlingar av hög medicinska kvalitet. Nordic Capital ser fram emot att investera i och stödja OSG:s fortsatta utveckling och tillväxt inom sitt kompetensområde där vi ser en stark efterfrågan på specialiserade högkvalitativa centra för att tillhandahålla behandlingar, säger Joakim Lundvall, partner på Nordic Capital, i en kommentar.

Genom förvärvet av OSG från Palamon Capital Partners fortsätter Nordic Capital att bygga upp sjukvårdsverksamheter i den tysktalande regionen. Sedan starten har bolagets fonder investerat i över 20 vårdplattformar i Europa och USA.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra några finansiella detaljer om affären. Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons