FinansNyhet

Nordic Capital ingår partnerskap med Norrsken

Publicerad

Norrsken Foundation och private equity-investeraren Nordic Capital 1, ingår ett långsiktigt och strategiskt partnerskap.

Realtid.se

Nordic Capital kommer, i samarbetet med Norrsken, att rådge Norrskens sociala entreprenörer om hur de kan skala upp sina verksamheter. Partnerskapet är en del av Nordic Capitals ambition att bygga långsiktigt hållbara bolag som bidrar positivt till samhällsutvecklingen.

Partnerskapet är en del av Nordic Capitals engagemang för hållbara investeringar.Nordic Capital kommer att arbeta nära Norrskens investeringsteam och ge råd kring investeringar och verksamhetsförbättringar, samt också stötta Norrskens sociala entreprenörer kring hur man leder och utvecklar företag. Norrskens medlemmar kommer även få råd kring kapitalanskaffning och hur man hittar investerare. Norrskens ekosystem består av företag med hållbara affärsmodeller och fokus på att lösa några av de miljömässiga och sociala utmaningar världen står inför.

– Nordic Capitals fonder strävar efter att bygga marknadsledande hållbara företag och på så sätt bidra positivt till sin omvärld. Vi är stolta över att tillkännage partnerskapet med Norrsken Foundation, en viktig inkubator för små, socialt drivna företag. Det här är ett sätt för oss att engagera oss för hållbara bolag och lösningar i ett tidigare skede än våra portföljbolag, säger Kristoffer Melinder Managing Partner, Nordic Capitals rådgivningsbolag.

nicklas.jpg

– Nordic Capital är världsledande på att bygga och skala upp hållbara företag. Det är fantastiskt att de nu kommer att stötta Norrsken och sociala entreprenörer i deras tillväxtresor. Genom detta partnerskap kan vi skapa positiv påverkan för många människor och till och med öka chanserna att lyckas skapa en social sk ”unicorn”– dvs ett företag som positivt påverkar en miljard människor, säger Niklas Adalberth Norrskens grundare i ett pressmeddelande.

 

Annons