Annons

Annons

Nordic Capital har sålt resterande innehav i Tokmanni

Nordic Capitals resterande innehav om 15,21 procent såldes i går i en book-buildingprocess som lockade ett stort intresse hos investerare.

Nordic capital meddelar i dag att Nordic Capital Fund VII sålt det resterande innehavet i Tokmanni Group Corporation. Det resterande innehavet uppgick till 15,21 procent och såldes den 12 september 2017 i en book building-process som lockade ett stort intresse hos investerarna.

Robert Furuhjelm, Partner, NC Advisory Oy, rådgivare till Nordiska Kapitalfonderna, uppger att Tokmanni har utvecklats snabbt under Nordic Capitals ägande och att bolaget nu har en stark tillväxt och lönsamheten blomstrar trots en utmanande finsk ekonomi och detaljhandel. 

- Tokmanni är nu ett starkt, lönsamt, börsnoterat bolag med en robust grund för framtida tillväxt, säger Robert Furuhjelm, Partner, NC Advisory Oy, rådgivare till Nordiska Kapitalfonderna.

Annons

Annons

Under Nordic Capitals ägande har Tokmannis omsättning ökat från 650 miljoner euro till 776 miljoner euro. Under samma period har antalet anställda ökat från 2.900 till 3.200 och Tokmanni har öppnat 18 nya butiker.

Nordic Capital förvärvade Tokmanni 2012. I april noterades Tokmanni på Nasdaq Helsinki med ett marknadsvärde om cirka 394 miljoner euro. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons