FinansNyhet

Nordic Capital förvärvar Trustly

Nordic Capital förvärvar Trustly. Oscar Berglund, vd Trustly, och Fredrik Näslund, partner på Nordic Capital.
Publicerad

Nordic Capital förvärvar cirka 70 procent av aktierna i betalbolaget Trustly.

Realtid.se

Nordic Capital Fond IX offentliggör idag förvärvet av Trustly AB, ett betalbolag vars lösningar möjliggör snabba, enkla och säkra betalningar direkt från kunders bankkonton.

Enligt DI Digital förvärvar riskkapitalbolaget två tredjedelar, eller cirka 70 procent, av aktierna i fintechbolaget. Av pressmeddelandet framgår det att nuvarande ägare Alfvén & Didrikson, grundare och bolagets ledning kvarstår med betydande ägarandelar.

Trustly värderades till drygt 1 miljard kronor i november 2017. Parterna har inte uppgett köpesumma eller värdering men enligt Financial Times ska Trustlys värdering ha stigit till 7 miljarder kronor i samband med affären. 

Annons

”Nordic Capital ser stor potential i att öka tillväxttakten för Trustly på befintliga och nya marknader samt genom att utveckla produktportföljen. Nordic Capital kommer också att stödja Trustly genom att investera i banknätverket och i den tekniska plattformen, för att driva innovation och ytterligare stärka bolagets unika position på den globala betalmarknaden”, skriver Nordic Capital i pressmeddelandet. 

– Trustly leder det pågående skiftet mot direktbetalningar. Denna investering går i linje med Nordic Capitals investeringsstrategi inom betalningssektorn, en sektor där vi har stor kunskap och erfarenhet. Efter att ha följt bolaget under många år har vi stor tilltro i styrkan i Trustlys affärsmodell. Vi är oerhört imponerade över vad grundare och ledning har utvecklat under de senaste 10 åren. Nordic Capital ser Trustly som en strategisk plattform med unika möjligheter. Vi avser att stötta ledningen och grundare på resan mot att bli den globala ledaren inom direktbetalningar på nätet. Nordic Capital kommer att bistå med kapital och med gedigen erfarenhet från tidigare framgångsrika investeringar inom sektorn, säger Fredrik Näslund, Partner, rådgivare till Nordic Capitals Fonder.

Transaktionen är villkorad av godkännande från berörda konkurrens- och regulatoriska myndigheter. 

Annons

Trustly finns på 29 europeiska marknader och har ett banknätverk som omfattar mer än 3.000 banker, enligt pressmeddelandet. Trustly har idag omkring 200 anställda, med huvudkontor i Stockholm och regionala kontor i Spanien, Malta, Tyskland och Storbritannien. Företaget genomför mer än 3,5 miljoner betalningar med en transaktionsvolym på över 6 miljarder kronor per månad.

Annons