Annons

Annons

Nordic Capital förvärvar Macrobond 

Nordic Capital Fond IX har förvärvat Macrobond, en plattform för analys av makroekonomisk och finansiell tidsseriedata, som främst riktar sig till finanssektorn.

Förvärvet av Macrobond är den femte investeringen av Nordic Capitals senaste fond, Fond IX, och bygger på Nordic Capitals expertis och gedigna erfarenhet av investeringar i fintechbolag.  

Nordic Capital kommer att stötta Macrobond i visionen att bli förstahandsvalet för de som arbetar inom finansiell och ekonomisk analys världen över, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Macrobond grundades 2008 i Malmö med syftet att utveckla ett bättre sätt att utföra ekonomisk och finansiell analys. Macrobonds research-lösningar riktar sig till investmentbanker, centralbanker, fondförvaltare, företag och universitet världen över. Företaget erbjuder kraftfulla och användarvänliga sätt att finna, analysera och visualisera historisk finansiell och ekonomisk data. 

Annons

Annons

– Behovet av analys och visualisering av stora makroekonomiska och finansiella datamängder ökar kontinuerligt och Macrobonds ledning har en gedigen erfarenhet inom finansiell mjukvaruanalys. Vi ser fram emot att arbeta med dem och utveckla erbjudandet ytterligare. Med vår erfarenhet av att accelerera tillväxt i företag, är vi övertygade om att Nordic Capital är en utmärkt partner att stötta Macrobond i dess framtida tillväxtresa, säger Fredrik Näslund, Partner hos Rådgivaren till Nordic Capitals Fonder.

Macrobond har 156 anställda, av vilka 90 arbetar med datahantering och programmering.

Företaget har utvecklat en global och skalbar SaaS applikation som erbjuder en omfattande databas av makroekonomiska och finansiella tidsserier i kombination med en kraftfull och dynamisk analys och grafverktyg. Applikationen möjliggör för användare att få tillgång till och navigera tidsseriedata samt förenklar hanteringen av data, automatiserar repetitiva uppgifter och förbättrar arbetsprocessen för användare.

– Nordic Capital är en av de mest betydande och erfarna investerarna inom fintech i Norden och är därför den ideala partnern att fortsätta stötta Macrobonds tillväxtstrategi. Med vår unika databas och applikation, kommer de kunna bidra med både kapital och kompetens i vår strävan att förverkliga visionen om att bli förstahandsvalet för de som arbetar inom finansiell och ekonomisk analys världen över, säger Tomas Liljeborg, VD, Macrobond.
 
Parterna har kommit överens om att inte delge någon finansiell information. Nordic Capital har biståtts av en grupp av ledande rådgivningsfirmor inklusive Arma Partners och KPMG.

 

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons