Finans

Nordic Capital-ägt vårdbolag planerar notering

Luxemburg-baserade Convatec uppges ha kontaktat banker för en stundande börsintroduktion potentiellt värd en miljard dollar.

Uppdaterad 2016-05-16
Publicerad 2016-05-16

Den Luxemburg-baserade leverantören av vårdprodukter Convatec planerar en börsnotering som kan vara värd upp till en miljard dollar och därmed bli en av årets största. Det skriver Reuters, med hänvisning till källor med insyn.

Nordic Capital äger Convatec tillsammans med amerikanska riskkapitalbolaget Avista Capital Partners, känt i Norden bland annat för ägandet i svenska vårdbolaget Trimb Healthcare, som i mars genomförde tilläggsförvärvet av CCS Healthcare AB.

Convatec ska ha börjat kontakta banker för hjälp med börsnoteringen som ska genomföras på Londonbörsen, enligt Reuters källor. Bolaget vill även göra noteringen innan årets slut.

Noteringar var drivande under ett högaktivt 2015 men marknaden har sedermera saktat ner betydligt, något som även märks i Norden vilket rådgivare som BCMS och riskkapitalinvesterare som Argentum noterat i intervjuer med Realtid.se nyligen. Även under Mergermarkets senaste M&A- och Private Equity Forum i Stockholm nyligen noterade branschen att trenden var tydlig. Dock väntar sig alla att aktiviteten blir högre mot slutet av året.

Nordic Capitals kommunikationschef Katarina Janerud vill inte kommentera Convatecs planer vidare.

- Nordic Capital förbereder portföljbolagen löpande för olika exitmöjligheter under innehavstiden, men det är inte vår policy att kommentera planer för (eller rykten om) enskilda bolag, säger hon i ett mailsvar till Realtid.se.

Platsannonser