Finans Nyhet

Nordic Asia tar sikte på Nasdaq First North

Taggar i artikeln

Jonas Olavi
Publicerad

Bolagets affärsidé bygger på att tillämpa en investeringsmodell för långsiktigt strategiskt ägande av noterade bolag med fokus på den växande kinesiska konsumentmarknaden.

Realtid.se

Noteringen förväntas skapa möjligheter för fortsatt tillväxt. Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen slutföras under fjärde kvartalet 2021 runt den 16 december. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Som investerare har jag alltid haft ett gott öga och stort intresse för den kinesiska marknaden, vilken har kommit att utgöra en allt större del av världsekonomin. Märkbart är dock att vi behöver mer kunskap och exponering mot denna marknad, och i synnerhet mot den inhemska konsumtionstrenden som kommit att bli Kinas nya tillväxtmotor. I denna marknad har det skapats många spännande bolag med innovativa affärsmodeller och tydliga skalfördelar, säger Jonas Olavi, styrelseledamot, i en skriftlig kommentar.

Nordic Asia har ett tjugotal portföljbolag fördelat mellan kärninnehav och tillväxtbolag. Bolaget investerar i börsnoterade företag som är noterade i Shanghai, Shenzhen, Hong Kong och USA, och som har ett börsvärde om minst 1 miljard US-dollar. 

Annons

Partner Fondkommission är Sole Global Coordinator och Bookrunner och Nordnet Bank är Selling Agent i samband med erbjudandet. Advokatfirman Lindahl är legal rådgivare.

Annons