Finans

Nordea stöttar franschise

Nordea blir ny guldpartner till Svensk Franchise, branschorganisationen för alla de svenska företag som drivs med franchise som affärsmodell.

Publicerad 2020-01-24

Nordea har fokuserat på banktjänster anpassade för franchiseföretag i närmare tre år och har idag en egen avdelning som enbart arbetar med franchiseföretag och med utvecklingen av bankens erbjudande inom det området.

I dag omsätter franchisesystem i Sverige över 300 miljarder kronor och sysselsätter över 150 000 människor.

– Med Nordea som guldpartner får våra medlemmar tillgång till en stor och internationell aktör med ett komplett erbjudande av ekonomi- och finansieringslösningar som är utvecklade och anpassade just för den här företagsformen, säger Johan Martinsson, vd på Svensk Franchise i en skriftlig kommentar.

Nordea blir en av sex guldpartners till Svensk Franchise. De representerar alla olika verksamheter och kompetenser som är viktiga för franchisesystem.

– Franchiseföretag är viktiga för Sveriges ekonomi, och vi vill medverka till att den fortsätter att utvecklas positivt, säger Joakim Erlandsson, ansvarig för franchise och kedjeföretagande inom Nordea.

 

Platsannonser