Annons

Annons

Nordea släpper betallösning för smarta klockor

Storbanken lanserar betalningslösningar för Fitbit och Garmin-klockor. "Kunderna kan gå till gymmet, sticka ut på en löptur eller promenara utan telefon eller plånboken", säger Lars Boström, kortchef på Nordea.

Tjänsten är en del av bankens Nordea Wallet-erbjudandet, kundernas mobila plånbok.

Nordea har nu lanserat en lösning för kontaktlösa betalningar genom Fitbit-aktivitetsarmband och Garmins smarta sportklockor.

Tjänsten är tillgänglig för alla kunder som har privata kredit- eller betalkort från Nordea Mastercard eller Visa, i Sverige, Danmark och Finland. Nordea är den första banken i Norden som lanserade både Visa- och Mastercard-betalningar via Garmin Pay och Fitbit Pay. Satsningen följer på lanseringar av både Samsung Pay och Apple Pay.

Annons

Annons

– Genom smarta sportklockor som Fitbit och Garmin kan man snabbt och enkelt betala i butiker, direkt från handleden. Nu kan kunderna gå till gymet (sic), sticka ut på en löptur eller bara ta en promenad utan att behöva ta med sig vare sig telefonen eller plånboken, och ändå handla på hemvägen, säger Lars Boström, chef för Cards i Nordea.

Wallet-lösningen innehåller förbättrad navigering, en ny översiktssida och support vid registrering av kort för betalningar via smartklockor. Fler funktioner, som till exempel lagring av kvitton, följer inom kort.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons