FinansNyhet

Nordea samlar ihop sig – tre kontor blir ett i Stockholm

Nordea, Smålandsgatan, StockholmNordea, Smålandsgatan, Stockholm
Publicerad

Nordea har valt att framöver samla sina 3 600 anställda i Stockholm på ett enda huvudkontor i city vid Kungsträdgården, istället för de tre som finns idag.

Marlène Sellebråten

– Vi tar nu ett nytt grepp: Nordea är lite uppdelat i olika delar av Stockholm idag. Nu samlar vi våra medarbetare mitt i city och lämnar Mood och Lindhagen stegvis. Alla enheter, både kundmötande enheter och supportenheter, kommer att sitta i city, säger Per Långsved, Nordeas Sverigeschef till Realtid.

Under första kvartalet 2022 flyttar de 350 medarbetare som sitter i Mood-gallerian till Kungsträdgården, i fastigheten på Smålandsgatan som kallas för PK-huset, medan de som sitter i Lindhagen flyttar stegvis från hösten 2021.

– Det är en investering i lokalen som sådan. Vi anpassar den löpande och vi har lärt oss mycket under pandemin, framför allt att yngre vill ha öppna och flexibla lokaler. Men vi gör på totalen en besparing genom att inte sitta i tre olika byggnader. Vi kommer också att jobba mer flexibelt, med upp till två dagar hemifrån. På sikt innebär det ett mindre antal kvadratmeter, säger Per Långsved.

Annons
Annons