Nytt jobb

Nordea hämtar chef från SEB

Gustaf Unger lämnar SEB och blir chef för Nordea Life & Pensions.

Uppdaterad 2017-05-02
Publicerad 2017-05-02

Gustaf Unger tillträder den första augusti som ny chef för Nordea Life & Pensions, enligt ett pressmeddelande.

Gustaf Unger kommer närmast från SEB där han haft en rad chefsbefattningar under drygt tio år, senast från en befattning som chef för SEB Investor Services. Dessförinnan var han managementkonsult på McKinsey & Company samt arbetat på riskavdelningen på Investor.

– Jag är väldigt glad åt att kunna välkomna Gustaf till Nordea som vår nye chef för Life & Pensions. Gustaf är en ledare med en omfattande strategisk verktygslåda från förmögenhetsförvaltning och banking, och han har även erfarenhet av internationellt ledarskap. Han är en modern ledare som kan driva på den pågående omställningen av vår verksamhet, och jag är säker på att han blir en värdefull positiv kraft i vår fortsatta utveckling, säger Snorre Storset, chef för Wealth Management.

Han efterträder Nils Bolmstrand som blev chef för Nordea Asset Management den första januari i år. Johan Nystedt har varit tillträdande chef men ska vända tillbaka till sin post som chef för Nordea Liv & Pension i Sverige på heltid.

Nordea Life & Pensions

... är en del av affärsområdet Wealth Management och har under sig liv- och pensionsbolagen i de olika nordiska länderna. Nordea Life & Pensions samlade intäkter uppgick 2016 till 630 miljoner euro. Totalt cirka 1 100 medarbetare förser kunderna med ett heltäckande urval av liv- och pensionsprodukter samt med rådgivning.

Platsannonser