FinansNyhet

Nordea lanserar crowdfunding-plattform

Publicerad

Plattformen annonseras i Finland idag och uppges komma till Sverige imorgon.

Finwire

Storbanken Nordea lanserar en plattform där privatpersoner kan finansiera onoterade företag genom att köpa ägarandelar i bolagen, så kallad equity crowdfunding. Plattformen annonseras i dag i Finland som stängd beta-tjänst. Enligt ett nystartat Twitterkonto från Nordea är planen att tjänsten ska annonseras i Sverige i morgon, onsdag. Det rapporterar Di Digital.

Crowdfunding och crowdlending är ett populärt område för nystartade bolag i finanssektorn. I Sverige finns till exempel Fundedbyme, Toborrow, Pepins, Tessin och Kameo som alla tagit sig an området från olika infallsvinklar. Nordea blir den första traditionella banken som ger sig in på crowdfunding-området.

– Vi tror att fler aktörer kommer att gynna utvecklingen på marknaden och kunderna, skriver Nordea på sitt nystartade Twitterkonto.

Annons

Crowdfundingsektorn förväntas dubbla sin omsättning globalt i år och marknaden har under de senaste åren tagit fart rejält i Sverige, trots detta är det alltjämt ett område som är relativt oreglerat, vilket Realtid.se tidigare har rapporterat om

Annons