Annons

Annons

Nordea i samarbete med finskt fintech-bolag

Nordea inleder ett partnerskap med finska betalbolaget Basware. Tillsammans ska de erbjuda en molnbaserad lösning för så kallad dynamisk diskontering till Nordeas företagskunder.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Basware är specialiserat på så kallade inköp-till-betalning-lösningar (P2P) samt e-fakturering. Inom ramen för samarbetet har fintech-bolaget tillsammans med Nordea utformat en lösning för så kallad dynamisk diskontering som riktar sig till bankens företagskunder.

Baswares vd Vesa Tykkyläinen ser Nordea som en strategisk partner – och partnerskapet är ett led i bolagets strategi att etablera fler finansiella tjänster i Norden.

Annons

Annons

– Nordea kan dra fördelar av våra expertkunskaper kring köp-till-betalnings-processer och bygga nya spännande molnbaserade och värdeadderande tjänster och integrera dem i sin handels- och finansportfölj, säger han i en kommentar.

Dynamisk diskontering är en metod för att hantera kassaflöden och som kan underlätta leverantörsbetalningar. Rent begreppsligt innebär diskontering att man beräknar det framtida värdet på en betalningsström.

– En effektiv kontanthantering kan hjälpa bolag att uppnå högre lönsamhet. Dynamisk diskontering förbättrar också leverantörernas kassaflöden, säger Patrik Zekkar, globalchef för enheten Trade & Working Capital Management Sales på Nordea, i en kommentar.

Fakta: Diskontering

Diskontering kan beskrivas som en beräkning av värdet av en framtida intäkt eller kostnad; den räknas tillbaka med en räntefaktor till dagsläget.

För att ta ett exempel: 100 kronor som faller ut om fem år är värda 88 kronor i dag om de räknas tillbaka med 2,5 procents ränta.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons