Annons

Annons

paulbarri.jpg

Paul Bari blir ny CIO på Nordea. Foto: Press

Nordea hämtar från Standard Chartered

Nordea har utsett Paul Bari till Group CIO och chef för Group Technology. Han kommer närmast från Standard Chartered Bank i Singapore.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordea har hämtat Paul Bari från Standard Chartered där han varit globalchef för enheten Technology Delivery i Singapore. Han har även haft ledande roller på Barclays Capital och Commonwealth Bank of Australia.

– Han har en omfattande erfarenhet av leverantörshantering inom it, produkter och service, och av globala finansiella tjänster, både den operativa sidan och leverantörssidan. Med Paul som chef är jag säker på att våra kunder och kollegor kan se fram emot tekniska lösningar av bästa klass, kommenterar Torsten Hagen Jørgensen, vice vd och chef för Group Corporate Centre.

Annons

Annons

Paul Bari har främst lett teknikteam med uppdrag att öka affärseffektiviteten hos kärnteknologi. Han har också arbetat med tillsynsmyndigheter och varit ordförande för ett stort antal riskutskott.

På Nordea ska han rapportera till Torsten Hagen Jørgensen, vice vd och chef för Group Corporate Centre. Bari ska också ingå i Group COO Executive Management-teamet. 

Han tillträder sin nya tjänst den 1 april i år.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons