M&A

Nordea går in som ägare i Madrague

Nordea Asset Management köper 40 procent av Stockholmsbaserade hedgefondförvaltaren Madrague Capital Partners.

 

Uppdaterad 2018-07-19
Publicerad 2018-07-19

Syftet med partnerskapet är att man skall kombinera Madragues kompetens inom hedgefondinvesteringar med Nordea Asset Managements distributionsnät i Norden och övriga världen.

Nordea Asset Management har erfarenhet av att samarbeta med både interna och externa investeringsfonder. Nu tar Nordea Asset Management nästa steg i denna tillväxtstrategi genom att förvärva en andel i hedgefondförvaltaren Madrague.

– Vi banar väg för nya partnerskap med starka investeringsfonder. Förvärvet av en del av Madrague är ett led i vårt arbete att bilda partnerskap med ledande aktörer, säger Nils Bolmstrand, vd för Nordea Asset Management, i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta att ha Nordea Asset Management som ny partner. Madragues hedgefondstrategi och Nordea Asset Managements distributionsnät är en klockren kombination, säger Lars Frånstedt, CIO, Madrague.

Nordea Asset Management planerar att lansera en Global Long/Short-aktiefond förvaltad av Madrague Capital Partners. Fonden kommer att komplettera och förstärka Nordea Asset Managements produkterbjudande.

Madragues erfarna förvaltarteam har en internationellt ansedd meritlista. Utöver Nordea ägs Madrague av sina förvaltare och av Patricia Industries, en del av Investor AB.

 

Platsannonser